Seria Cosmogonii destructurate

Cosmogonii destructurate” sau abstractizarea ca mijloc de comunicare a cosmosului haotic

Proiectul meu artistic propune, prin intermediul picturii abstracte, o serie de lucrări care evocă haosul și energia inițială din spatele creației, explorând astfel natura cosmică și misterioasă a universului.

Atât conceptul de Cosmos, cât și ideea unei energii primordiale care stă la baza creației m-au fascinat dintotdeauna. Încerc să exprim, prin lucrările mele, o disoluție a formelor și o transformare a realității într-un haos vibrant de culori și linii. Ajutându-mă de forme geometrice abstracte, propun iubitorului de artă o lume vizuală în care cosmosul pare să fie într-o stare de dezlănțuire, detașându-se de structurile cunoscute și permițând o experiență emoțională intensă.

Prin abordarea acestei teme – Cosmogonii destructurate – doresc să prezint publicului o perspectivă ludică și în același timp profundă a universului. Liniile fluide și formele organice transmit o atmosferă de mișcare și transformare cosmică, lucrările mele ilustrând un univers înstrăinat, în care legile fizice sunt suprimate. Se permite, astfel, o reprezentare abstractă a haosului inițial dinaintea formării ordinii.

Deconstrucția formelor și reinterpretarea lor în culori și linii abstracte mi-au permis să trec dincolo de limitele reprezentării figurative și să exprim esența cosmică a realității. Scopul picturilor mele este acela de a oferi spectatorilor oportunitatea de a se conecta la lumea misterioasă și infinită a universului pentru a construi propriile interpretări personale despre cosmos și creație.

În arta abstractă contemporană tema cosmogoniilor destructurate explorează natura cosmică și haotică a universului. Îmi propun să transmit, prin intermediul abstractizării, senzații și emoții într-un mod inovator – și, în același timp – să încurajez privitorii să se conecteze la cosmos și să își descopere propriile căi către înțelegerea misterelor și a haosului inițial care stă la baza existenței noastre. Privită și interpretată în această cheie, arta abstractă contemporană devine un mijloc prin care putem explora și înțelege conexiunile noastre cu universul vast și enigmatic.

Mă influențează, în această căutare (prin intermediul picturii) a sursei primordiale, a infinitului, doi artiști mari din trecut – Kandinsky și Klee.

Seria de picturi cuprinde lucrări în diverse tehnici – ulei/ acrilic/ tempera/ guașă/ acuarelă pe suport de pânză sau hârtie, cu dimensiuni ce variază între 70 cm/ 70 cm sau 100 cm/ 100 cm. Lucrările din prezentarea de mai jos au simulare de fundal.